Aug 20, 2013

Raya OOTD #1

“Dress shabbily and they remember the dress; dress impeccably and they remember the woman.”
  Coco Chanel


Assalamualaikum & Salam Sejahtera.

Tahun ni baju raya saya dan Mr Kudud bertemakan purple. Tapi tak adalah sedondon sangat...tak kisahlah...janji purple! Sebenarnya Mr Kudud pakai je baju melayu masa wedding adik bongsu saya awal tahun ni. Tak nak membazir sebab bukan selalu pakai pun. Saya tak sempat nak tempah baju tahun ni...so baju siap memang menjadi pilihan. Tahun ni saya tak nak pakai peplum sebab tahun lepas saya dah pakai kurung lace peplum dari Suzie Sulaiman. Masa saya singgah di The Labels Bazaar Klasik Raya di Mont Kiara bulan lepas, ternampak set kaftan dan batik borneo ni dari koleksi The Labels. Nampak simple dan klasik sangat. Warna light purple/lilac...ala-ala pastel colour gitu. Saya sangat tertarik dengan corak batik borneo ni. Saya lilit dan ikat kain ni ala-ala memakai pareo. Kebetulan senang nak padankan dengan handbag Coach hadiah dari Mr Kudud untuk raya dan rantai manik dari MNG yang sedia ada. Sama jugak dengan wedges dan wide shawl..tak beli baru pun..




WHAT I WORE :
Wide Glitter Shawl, H&M
Lilac Kaftan Top, The Labels ( www.thelabels.net )
Borneo Batik Sarong, The Labels ( www.thelabels.net )
 Beaded Necklaces, Mango
Kristin Woven Leather Round Satchel, Coach
Woven Wedges, Vincci



Love,
LIZA RAZAK





FOLLOW ME :
- Posted using BlogPress from Liza Pypylamb's iPad
 
 

32 comments:

Lady Rina said...

i like the handbag...:)..my theme colour thn ni grey..mixed purple a bit...

Syafiqah Hashim said...

lawa baju raya Kak Liza ;)

mujahidah maisarah said...

wow..gorgeous

Liza syafrial said...

gojess !! :)

huny madu said...

beg tu cantik.. suka sangat!

.Kina Sakinah. said...

akak tak pernah tak cantik :)

Cinta hazanis said...

cantiknya sis. se;amat hri raya.;)

Nai @ TPJ said...

Sweet & Classy sgt, deq..!

norhidana miswan said...

comei... simple tp cun

Jari Manis said...

georgoues..ehh..salah spelling eh..lantak lah..heee...cantik sgttt

O'gosh Iskandar said...

apa kata next year bila nak dekat raya liza update bazaar2 best tempat nak beli baju raya sbb selalu x pernah nampak yang berkenan cam liza pakai/beli...anyway, as usual..u look modest yet gorgeous...Selamat Hari Raya Liza...

Dylla Abas said...

mcm mana nak pakai shawl mcm tu...?? x pernah berjaya

Jojet said...

selamat hari raya =)

zarena heeney said...

cantik baju raya liza

yana said...

sis,nk tny cmne nk ikat sarong cmtu?huhuhu

Zura Lee said...

berkenan plk kt kaftan liza tuh...

Liza Razak said...

@Lady Rina : thank you...yeay..samala kita theme purple :)

Liza Razak said...

@Syafiqah Hashim : thank you sis :)

Liza Razak said...

@mujahidah maisarah : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Liza syafrial : thank u sis :)

Liza Razak said...

@huny madu : thank u sis :)

Liza Razak said...

@ .Kina Sakinah. : huhu...thank you sis :)

Liza Razak said...

@Cinta hazanis : selamat hari raya sis :)

Liza Razak said...

@Nai @ TPJ : thank you sis :)

Liza Razak said...

@norhidana miswan : thank you sis :)

Liza Razak said...

@Jari Manis : thank you sis :)

Liza Razak said...

@O'gosh Iskandar : thank you sis...Insya Allah..nanti saya update dulu kat mana saya beli ye :)

Liza Razak said...

@Dylla Abas : boleh tgk tutorial saya kat side bar blog ni :)

Liza Razak said...

@Jojet : selamat hari raya sis :)

Liza Razak said...

@zarena heeney : thank u sis :)

Liza Razak said...

@yana : akak main gulung2 je..lepas tu pin dengan keronsang :)

Liza Razak said...

@Zura Lee : sis boleh beli kat the label.net :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...