Apr 10, 2012

Sewaktu Babysit Cooter

"The language that everyone on earth was capable of understanding in their heart. It was love" 
Paolo Coelho



Balik dari kasikan Cooter Sabtu lepas, doktor dah pesan suruh babysit Cooter elok-elok sebab luka tu agak sensitif.Tambahan pulak Cooter baru lepas dibius, badan pon tak stabil lagi.Kami pon kurung dia dalam travel carrier tu selama beberapa jam.Sementara tu, kami keluarkan Chombee sebab dia dah bising-bising nak keluar dari cage dia.Bila keluar tuh apa lagi...berjoget-joget depan cage Cooter.Tengah mamai-mamai tuh, Cooter sempat lagi tuh "usha baik punya" kat Chombee.Nama pon kucing...pantang nampak burung, mesti nak tangkap buat main...hehe


Chombee ni pantang nampak handphone mesti nak sibuk-sibuk.Kalau mainkan lagu Bruno Mars 'Marry You' lagi dia suka sebab dia boleh menyanyi dan melalak sesuka hati.Berbalik kepada cerita babysit Cooter ni...so far luka tuh dah agak kering dan tak de sebarang nanah atau sebagainya.Aktif macm biasa cuma makan belum ada selera betul-betul lagi.Tapi paling berbeza selepas dikasi ni, Cooter sudah semakin relax dan tak mengiau-ngiau panggil kucing betina lagi.Tapi memanjang asyik tido je.Tapi tak pe la kan..janji dia sihat dan tak stress lagi :)



From Puchong With Love,
LIZA RAZAK






40 comments:

ascil.punye.lah said...

eiii bestnya ada burung ada kucing.

SYANI said...

Puas tengok gambar kat blog ni. Besar2. Thanks singgah blog saya.

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

byk pet uols bela
semua kawaii2

Sue-Rya Qistina said...

wah..bestnye ade burung jugak!!
curllllassss kau maria..hahaha..
(suka terjah blog awk sbb simple je..pastu puas tgk gambar2)

JH said...

Burung sekarang pun dah maju dah. Suka handphone pulak. Burung IT ;)

MumMe said...

Fluffy mumme turn 1 yr next month...tp mumme x p kasi lg...we shud visit vet vr soon...

Liyana said...

sy x pandai bela burung sbb mcm x manje je.. hehe suke kucing sgt2 sbb manje kemain :D

Miss A said...

oh my,comelll nye burung tu. chombi plak nme.cute cute ><

Hanamiko Sakura said...

mesti comel ada burung pandai nyanyi.. :D

sharz syaz said...

yeay..cooter dah kene neuter.. =)

KhaiRin : anies said...

choooooooommmmmmmeeeeeeeeeeeeellllllllllllllll

KhaiRin : anies said...

choooooooommmmmmmeeeeeeeeeeeeellllllllllllllll

jemarisuri said...

byk nye pets awak...dulu sy pun ada pets tp alahan membuatkan sy katakan tidak pd pets...huhu

ejulz said...

cantik gambar.. ambik sendiri?

Akue Achik said...

smoga cpt smbuh.. ^^

JungRara said...

Woahhh...chombee pun kiut lah :-)

ainnoraini said...

Suka tengok kucing tuu..

nabila azmi said...

smoga cpt smbuh ..comei tui kucing tuu..grm=)

shaFazie said...

chomey...+ chtik pic2 nie:D

NadyaBubble said...

Waahhh, banyaknya pets :D

Liza Razak said...

@ascil.punye.lah : best dan happening :)

Liza Razak said...

@syani : sama2 :)

Liza Razak said...

@lady ayu : thank you sis :)

Liza Razak said...

@sue-rya qistina : thank you sis :)

Liza Razak said...

@JH : tulaa dia..kelassss kan?? hehe

Liza Razak said...

@mumme : yup..asap !!

Liza Razak said...

@liyana : burung pon manja jugak tau :)

Liza Razak said...

@miss A : cute tp nakal gile

Liza Razak said...

@hanamiko sakura : membebel pandai la chombee ni

Liza Razak said...

@sharz sa syaz : lega sikit...hehe

Liza Razak said...

@khairin anies : thank u sis

Liza Razak said...

@khairin anies : thank u :)

Liza Razak said...

@jemarisuri : alaa..kesiannye.teruk tak sis allergic?

Liza Razak said...

@ejulz : yupss :)

Liza Razak said...

@akue achik : thank u for your wish

Liza Razak said...

@jungrara : tp nakal sangat..hehe

Liza Razak said...

@ainnoraini : thank you :)

Liza Razak said...

@nabila azmi : thx sis :)

Liza Razak said...

@shafazie : thank you :)

Liza Razak said...

@nadyabubble : x byk pon..ade 2 je :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...