Jan 16, 2012

BBQ + Steamboat Depan TV

New Year's Eve. Puchong Intan


A friend who is far away is sometimes much nearer than one who is at hand. Is not the mountain far more awe-inspiring and more clearly visible to one passing through the valley than to those who inhabit the mountain?
Khalil Gibran



Entry ni agak basi sebenarnya...terpaksa tunggu entry lain masuk dulu baru boleh publishkan entry ni.Kalau sebut tahun baru,confirm dalam kepala masing-masing nak celebrate kat luar kan.Mula-mula saya fikir begitu jugak tapi daripada membazir masa dengan kesesakan lalu lintas dan puluhan ribu orang membanjiri shopping complex,baik stay kat rumah .Ahh... lupakan je.Sudahnya kami pergi ke Giant dan beli barang-barang untuk untuk aktiviti BBQ dan Steamboat dalam rumah..hehe


Selalu orang BBQ kat luar rumah.Since saya stay kat apartment memang tak logik la nak BBQ kat luar rumah.Tapi teringin jugak nak BBQ & steamboat kan?? Ada cara sebenarnya nak BBQ dan steamboat depan tv.Senang jer..beli je tempat grill & steamboat elektrik.Macam saya punya ada tempat grill & steamboat sekali.Boleh la merasa ala-ala makan kat Seoul Garden kat rumah...tapi lebih jimat!!


Hari tu..kitorang buat simple je.Cuma beli marinated chicken wings,bahan-bahan untuk tom yam dan salad.Itu pon tak habis makan.Paling best sebab boleh tengok TV sambil-sambil.Lepas kenyang makan, tak payah pening-pening fikir penat nak driving ke hape.Nak tido pon boleh...best kan??


Kesimpulannya...kami berjaya celebrate New Year kat rumah dengan perut kenyang suka hati :)




From Puchong With Love,
LIZA RAZAK





ads by Pypy Lamb Studio


25 comments:

Nikisa Izas said...

sama jea dgn saya..new year dpn tv kt umh jea..lg best..hihi

Anisa Hang Tuah said...

oh..sedapnyaa

KhaiRin - anies said...

smpi ati x ajk pon... sob sob

Rtp Farra Arisha said...

terlihat sangat lezat. klo makan di rumah lebih berselera rasanya berbanding makan di luar! :)

cik dila said...

Menarik nye tgk ayam tu..lapar terus..

say to easy=) said...

sedapnyaaaa

shima wibowo said...

camni pun dah sedap kan dear...:)

Uncle Lee said...

Hi Liza, wow! I love that salad, macham makan at 4 Seasons. Nice presentation too. And can see you're a good photographer.
Have fun and keep a song in your heart.
Lee.

O'gosh said...

wa...apa brand tpt grill+bbq tu..lama dah cari...

Alin Marlini said...

liza..cantik tempat stim tu...beli kat mana?

Nur Aischa said...

wahh bagus jugak mcm ni, tak payah susah2 nak kluar rumah kan. tp mesti nak kena ada tmpt grill tu, sis beli kat mana??

Ain SSB said...

Alamak, terliur tengokkk! huhu.

Liza Razak said...

@nikisa izas : betul tu..x yah pening2 kan

Liza Razak said...

@anisa hang tuah : hehehe

Liza Razak said...

@khairin-anies : buat kecik-kecik je..hikhik

Liza Razak said...

@rtp farra arisha : betul tuh..lagi puas dan sedap :)

Liza Razak said...

@cik dila : hehe..sedap woo

Liza Razak said...

@say to easy : hehe..thank u :)

Liza Razak said...

@uncle lee : thank you so much :)

Liza Razak said...

@o'gosh : saya beli kat jusco..brand Cornell.harga below rm200

Liza Razak said...

@alin marlini : saya beli kt jusco..brand Cornell

Liza Razak said...

@nur aischa : saya beli kat jusco :)

Liza Razak said...

@shima wibowo : betul tuh..puas hati !!

Liza Razak said...

@ain SSB : hehe..

MaryaYusof said...

Wah, jeleslah ade steamboat & grill, dlm rumah pulak tu... nak pergi beli lah...hehee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...