Jan 5, 2012

Penang In Black & White

Penang.24th December 2011


But let there be spaces in your togetherness and let the winds of the heavens dance between you. Love one another but make not a bond of love: let it rather be a moving sea between the shores of your souls.
Khalil Gibran





Penang tak pernah membosankan saya.Setahun pergi 15 kali pon tak akan bosan.Kenapa? Sebab kat sana syurga makanan.Saya pernah sana semata-mata nak makan pasembur dan nasi kandar.Gila kan?? Orang yang gila makan akan paham perasaan macam saya ni.


Malam Krismas kami ( Saya, Peloq & Mr Kudud ) di Batu Ferringhi.Kebetulan wedding anniversary saya 25hb.Konon-konon nak celebrate kat Hard Rock Cafe tapi terlupa lak malam tu malam Krismas.Memang pack.Ok.Cancel.Sudahnya ronda-ronda di Batu Ferringhi dan menapak di Batu Ferringhi Bistro.Lepak sekejap je sebab keesokkan harinya kami kena bertolak ke Sungai Chenaam, Nibong Tebal.Ada family day.


Kali ni kurang explore tempat makanan yang best-best.Sebab kesuntukkan masa.Tapi next time boleh pergi lagi..hehe.Penang tetap dihatiku...




Photographed by Imran Izham | Edited by Liza Razak


From Puchong With Love,
LIZA RAZAK


36 comments:

Rayyan Haries said...

makanan terbaik kat penang!! nak pergi lagi!

cik chinta said...

tah bila nk smpi penang

[PCL] said...

eh lama dah rasanya aku tak ke sana walaupun dok ulang alik KL-SP...sempoi kan !

IntaNBerliaN said...

sy duk kedah.. selalu gak g penang.. saja g jejalan bawak anak.. hihii

ana liyana said...

same date ana & family in law pon ade kat sana.. jln jamd.. sebab orang nak celebrate krismas.. on 25 tu pagi2 lagi pegi bukit bendera. never been there.. tu yang jakun. hehe. byk tempat tak sempat nak explore sbb kesuntukan masa...

ascil.punye.lah said...

saya study penang tapi tak pernah lagi explore tempat2 kat penang.dok tercongok je kat dalam uitm tuh.=)

Pocket said...

eh! jangan dok iklan rokok sis:D
(Ke situ plak kann pocket?)

Rtp Farra Arisha said...

gonna been there sooner or later ;)

Dhiya Fariza said...

beautiful.

Cik Kiah said...

suke tengok pic2 y ade!

KhaiRin - anies said...

santekkk nyerrr

.: iEyLa :. said...

huwaaa..teringin nak amik pix kt jmbatan penang tu..
dlu time skolah smpai situ mlm kot.. :)

lady scooter said...

saya pon di Penang malam krimas tu.. bercuti...

saya pon tak jemu kalau di ajak ke Penang... gemar tengok suasana di Road Walk di Jalan Stadium... dan food...memang macam2 pilihan... love to eat char kuey teow...laksa di batu Feringgi... best

O'gosh said...

cantiknya gambar2 ni...cemana edit? guna software pe...ke mmg pakai dslr...

secangkir madu merah said...

salam kenal buat liza... terima kasih sudi follow...

akak pun suka pi penang, setahun sampai 20 kali pun ok gak.. dan memang selalu pun gi sana... hehehehe dan selalu ke sana mesti stay di Batu Feringghi...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

ai rindu penang gak
nak balik penanggggggggggggggggg
but ai agree mmg heaven food kat sana

fana said...

xsabaq nk blik umah kt bm!!p la jln2 kt bkit mrtjam=)..

Liza Razak said...

@rayyan haries : mmg terboikk !! sampai termimpi2

Liza Razak said...

@cik chinta : nnt kalau ade rezeki boleh pegi ke sana :)

Liza Razak said...

@[PCL] : Penang memang sempoi.Kalau dah dekat boleh la pegi selalu :)

Liza Razak said...

@intanberlian : best kan Penang..pergi banyak kali pon tak kan pernah jemu :)

Liza Razak said...

@ana liyana : weekend tuh mmg ramai pon.saya pon sekejap je kat sana

Liza Razak said...

@ascil.punye.lah : cuti sem nanti kena pegi tu..rugi ooo

Liza Razak said...

@pocket : tu laa dia..dikelilingi perokok tegar..haha

Liza Razak said...

@rtp farra arisha : yeay !!

Liza Razak said...

@dhiya fariza : thank you :)

Liza Razak said...

@cik kiah : thank you cik kiah !!

Liza Razak said...

@khairin-anies : terima kasih :)

Liza Razak said...

@ieyla : best..tp x boleh nak berhenti kt jambatan..boleh curi2 snap je

Liza Razak said...

@lady scooter : kan?? best2

Liza Razak said...

@o'gosh : pakai DSLR..lepas tu edit guna photoshop :)

Liza Razak said...

@secangkir madu merah : saya pon suka stay kat bt ferringhi.boleh mandi laut :)

Liza Razak said...

@lady ayu : kan...hadoii..terus rindu penang sekarang..hukhuk

Liza Razak said...

@fana : Insya Allah :)

rozeeta rashid said...

saya memang orang penang. lagi untung! makan makan makannn! haha.

Liza Razak said...

@rozeeta rashid : wahh...jelesnye !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...