Jan 5, 2012

Family Day Samat Hj Janudin

Famaily Day Samat Hj Janudin.Sungai Chenaam.25th December 2011


But let there be spaces in your togetherness and let the winds of the heavens dance between you. Love one another but make not a bond of love: let it rather be a moving sea between the shores of your souls.
Khalil Gibran



Family day again !! Kali ni bertempat di kampung asal abah saya, Sungai Chenaam, Nibong Tebal.Apa yang saya boleh katakan meriah dan sangat menarik.Sebab apa, sebab ala kampung style.Tepi sawah gitu.Ada jamuan, sukaneka dan lucky draw.Family day kali ni lagi ramai sanak saudara yang turut serta.Sampai ada yang saya tak kenal.Al-maklum la, family abah saya ni agak besar, tambahan pula jarang balik ke sana.Bagusnya bila ada event macam ni, yang jauh boleh didekatkan, yang tak kenal boleh dirapatkan.


Tengah hari acara dimulakan dengan majlis kenduri kesyukuran dan jamuan.Part makanan yang paling best.Hari sebelumnya, 2 ekor lembu ditumbangkan.Haa..mana tak best.Daging lembu yang disembelih dibuat lauk dan sate.Family abah saya di sana kebanyakkannya nelayan.So nak tak nak lauk-pauk seperti udang dan kerang confirm fresh dari laut.Bukan fresh dari market yer...hehe


Petang pulak acara lucky draw, penyampaian hadiah dan sukaneka.Serious meriah gile.Kitorang sampai tergelak-gelak tengok telatah kanak-kanak main sukaneka.Sukaneka orang dewasa pon ada jugak.Lagi kelakar.Rebut kerusi untuk wanita paling kelakar.Lucky draw pon best.Kena teka jumlah kacang dalam balang.1 token kena beli harga RM0.20.Kitorang sampai beli token berpuluh-puluh.Gila kuasa katakan !!


Aritu saya sangat bertuah sebab dapat cabutan hamper.Hamper besar tuh.Sampai sekarang tak habis makan!! Apa pon saya rase sangat beruntung sebab generasi abah saya masih aktif untuk menganjurkan aktiviti family macam ni.Boleh merapatkan keluarga besar especially generasi yang muda-muda ni.Mesti ada yang tak pernah berjumpa sebelum ni.Kalau nak harapkan generasi macam saya ni memang tak la jawabnya.


Tak sabar tunggu apa event untuk tahun ni pulak..hopefully buat kat kampung lagi.Saya suka suasana kampung !!


















Tqah Misdar ( http://tqahmisdar.blogspot.com ) pon join sekali.Bakal adik ipar saya.Kalau ada event family kena ajak dia.Baru best !! Nanti saya tak de geng..hehe








 Photographed by  Imran Izham
Edited by Liza Razak



From Puchong With Love,
LIZA RAZAK

19 comments:

Anisa Hang Tuah said...

cantik gambarnya..suasananya pun menarik ;)

.: iEyLa :. said...

wahh..terbaik!!!
nak hamper sket..hikhik

tqahmisdar said...

ngeh ngeh..ada sy disitu..hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

dapat hamper, tu yg best tu

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

perhhh ai suka part menu kg tue
sedapnyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
terlioq byk ni hahaha
uols sgt cantekkkk!

puteri nur aqiliah said...

family day sgt awesome!:D saya pun suka family day.
and... sejak camera hilang ni, rasa macam dull je hidup=='

Ayuni said...

bestnye dpt kumpul ngan family....

CekbOlat-bOlat said...

hari keluarga.. bestnyee.. =)
eh.. sye tak bce pun.. sronok tgok gmbr.. mcm gmbr brcerita =)

Liza Razak said...

@anisa hang tuah : thank you :)

Liza Razak said...

@ieyla : meh amik kt umah..hehe

Liza Razak said...

@tqah : harus ada hokeyyy !!

Liza Razak said...

@mamasyaza : memang best sbb saya dpt hamper besar !! hehe

Liza Razak said...

@lady ayu : tengkiu2 :)

Liza Razak said...

@puteri nur aqiliah : nanti kumpul duit beli camera baru ok?? :)

Liza Razak said...

@puteri nur aqiliah : nanti kumpul duit beli camera baru ok?? :)

Liza Razak said...

@ayuni : memang best..suka sgt !!

KhaiRin - anies said...

meriah nyer...
knape x ajk sy skali? hehehe

Liza Razak said...

@khairin-anies : x pe..next time saya ajak ok? :)

ryhan ann said...

hi liza, kebetulan plak saya pun baru balik dari k.kgsar mghadiri family day...best kan bila berjumpak dgn sedara mara yg tak penah kita jumpak..hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...