Jan 9, 2012

Beriani Claypot + Cheese Naan + Kapitan Restaurant

Kapitan Restaurant,Queensbay Penang.24th December 2011

“We can never judge the lives of others, because each person knows only their own pain and renunciation. It's one thing to feel that you are on the right path, but it's another to think that yours is the only path.”
Paulo Coelho

Cheese Naan + Chicken Tandoori


Nasi Beriani + Lamb Claypot


Ini merupakan sambungan entry Penang saya yang lepas.. Klik SINI untuk baca.

 Sampai Penang kalau tak makan memang tak sah la kan.Selalunya saya akan pergi ke Nasi Kandar Beratur & Gurney Drive untuk memcekik.Wajib !! Tapi kali ni tukar selera pulak.Kitorang cuba makan kat Restoran Kapitan, Queensbay.Dengar kata kat sana cheese naan dan tandoori ayam sangat sedap! Ntah betul ke tak cerita ni kan.Mari kita cuba !!



Kitorang makan kat Kapitan ni lepas balik dari Pesta Penang.Nak keluar parking dari Pesta Penang saja dah mengambil masa almost 45 minit.Sesak gila!! Nasib baik tak berangan nak makan Nasi Kandar Beratur.Mesti lagi ramai orang.Tambahan pula malam krismas.Sebab tu ambil keputusan makan di Kapitan sebab jarak lagi dekat dan tak payah pening-pening nak meredah jam.


Cheese naan Kapitan ni memang terboikk...portion besar dan tandoori ayam dia besar dan juicy.Antara yang best pernah saya makan.Tapinya...nasi beriani lamb claypot yang saya order kureng sikit.Nasi beriani dia tak berapa sedap sangat tapi lamb dan gravy ok.So tak de la teruk sangat tekak ni nak telan kan.Sudahnya saya makan lamb sampai habis.Mr Kudud dan yang lain-lain order cheese naan.Semua makan habis walaupon portion cheese naan tu bagi saya agak besar.Nampak sangat lapar gile....hik hik


Ini semua pengaruh daripada Tqah ( http://tqahmisdar.blogspot.com ) dan Nani.Diorang yang hasut saya pergi ke Kapitan ni sebab sebelum tuh diorang pergi trip ke Penang dan makan di Kapitan ni.Memanjang tweet saya kat Twitter, gambar-gambar cheese naan.Saja nak buat saya jeles la tuh :P Ok sekarang kita dah even Nani.I dah makan cheese naan hokeyyy !!



From Puchong With Love,
LIZA RAZAK




30 comments:

Rtp Farra Arisha said...

all were tempting!

.: iEyLa :. said...

sedapnye nampak cheese nan tu sis..
seb baek dah lunch dh..hihi

Cik Kiah said...

kenyang prottt.... =)

Hani said...

restaurant kapitan ni mmg feveret saya! mase keje di penang fer 8 months, mmg 2 atau 3x dlm smggu pegi makan sana.hihi.terbaikkk :) especially nan cheese+ayam tandoori :))

O'gosh said...

tolongla...saya tgh diet ni...uhuk!

KhaiRin - anies said...

uiii ni yg terasa nk g kedai mamak la ni jg!

Cik Sibuk said...

salam,

last year ada terpikir nak pi holiday penang, sebab orang kata makanan penang terbaekk..

tapi somi i cakap kalo kita pegi, tapi takde orang local tolong jadi tour guide mesti tak enjoy, sebab kita tatau mana tpt makan yg best. ye la yg best mesti kat ceruk2 kedai..

terus tak jadi pegi penang :(

Nikisa Izas said...

serius penang mmg byk mknan yg best..hihi:)

kiwi said...

sedapnye...chicken tandori :D

Bitt (double IS) said...

perghh beryani claypot...baru tau nehh

ASyraff Ryu said...

wow sdapnyer...;)

Anak Wak Mail said...

terbaiklah,,nampak lazat giler!

Alin Marlini said...

Kak Alin tercarik2 Nasir Kandar Beratur tu liza..tapi tak tau kat mana..huhuhuhu..sempat singgah Line Clear jek

MaryaYusof said...

Cheese Naan & ayam tandoori mmg terbaeek!
Tak beli jeruk ke p penang?

Liza Razak said...

@rtp farra arisha : true..sangat sedap !!

Liza Razak said...

@ieyla : lepas lunch boleh makan lagi kan..hehe

Liza Razak said...

@cik kiah : harus..sbb makan byk..hehe

Liza Razak said...

@hani : betul tuh..mmg sedap !!

Liza Razak said...

@o'gosh : ala...makan sikit x pe..hikhik

Liza Razak said...

@khairin-anies : jom2 !!

Liza Razak said...

@cik sibuk : alamak..ruginya!! betul tu..kalau x tau jalan mmg susah sket.nasib baik husband saya mmmg ada saudara mara kat sana..senanglah sikit

Liza Razak said...

@nikisa izas : betul tuh..sangat best !!

Liza Razak said...

@kiwi : sedap woo !!

Liza Razak said...

@asyraff ryu : sangat sedap !!

Liza Razak said...

@anak wak mail : aah..sedap gile !!

Liza Razak said...

@alin marlini : saya pon x pandai sgt jalan Penang tuh..tu pon kawan yg bawak..tp serious akak kena cuba nasi kandar beratur tu

Liza Razak said...

@maryayusof : a ah ek..x sempat nk beli aritu..rushing sgt

Liza Razak said...

@bitt (double IS ) : a ah..mesti cuba !!

Dalila Hamid said...

aduhai... makanan nampak menarik...

Liza Razak said...

@dalila hamid : memang menarik & sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...