Jan 12, 2012

Rouge à Lèvres

" I believe in manicures. I believe in overdressing. I believe in primping at leisure and wearing lipstick. I believe in pink. I believe happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day, and... I believe in miracles. "
Audrey Hepburn


Revlon Colorburst Lipstick in Soft Nude 070


Sekarang saya sangat gila nude colour.Tak cukup dengan dress dan kasut,lipstick pon nak pakai nude colour.Bajet natural gitu.Dulu sangat suka lipstick pink yang agak terang, kali ni tukar pulak.Ini semua pengaruh dari BFF saya, Eza.Mula-mula tengok dia pakai nampak sangat cantik.Terus tanya pakai lipstick apa? Dia cakap Revlon.Bila dia sebut Revlon, saya terus teruja sebab saya memang peminat lipstick Revlon.Range colour dia sangat natural.Paling suka lipstick matte.At last beli kat Guardian..tu pon susah nak cari.Selalu stok tak de.Harga lipstick ni kalau tak silap dalam RM 35 -RM39.First time pakai, Mr Kudud terus tengok dengan muka pelik sambil cakap," You ni sakit ke?" Mana taknya, try dengan muka tak bermekap.Memang buruk laa rupanya.

Bila dah pakai dengan make up...first impression, wahh mata nampak besar.Mase tu saya pakai contact lens,eye liner dan mascara.Macam biasa.Tapi bila pakai dengan lipstick soft nude ni,nampak penegasan pada mata.Muka akan nampak lebih natural.Saya tak suka make up nampak terlalu obvious.Biar natural,lebih baik.

Yang tak bestnye,bila pakai dalam 1 jam macam tu, tekstur lipstick nampak seperti "bercapuk".Better blend sikit dengan lipstick lain ataupon blend dengan lip brush.Sebab tu saya suka pakai lipstick jenis matte.Senang pakai dan tahan lama.Tapi ikut jenis bibir masing-masing.Bibir saya ni jenis biasa dan jarang kering.Mudah jugak nak pakai lipstick.Tapi kalau jenis cepat kering dan mengelupas, saya rasa lipstick soft nude ni kurang sesuai melainkan anda pandai make up macam mak andam.


Sapa pernah cuba lipstick ni? Apa kata anda pulak?


Picture From Pypy Lamb's Instagr.am



From Puchong With Love,
LIZA RAZAK







24 comments:

Sung Je Kyo said...

u pkai ape pn cntik... =)

akuiwana said...

err err sy ni lipstick pun tak pakai..tak biasa..

ascil.punye.lah said...

saya tak suka lipstick.haha.geli nak pakai.tapi orang lain pakai cantik je.

Nikisa Izas said...

nice lipstick..:))

narumi sakura said...

waaa kawai!!(cumel dlm bhse jepun)..the lipstick n bigs eye suit u..anywys thnks follow my blog :)

http://narumiaida.blogspot.com

Nj said...

nude colour mmg cantik kan??

try beli/cuba yang Rosalia kat Elianto. yang nombor 03 kalo tak silap, nude colour jgk. cantikk :) saya pakai yg tu. rm22 je, hihi

and you are so pretty sayang!

Woofer Storm said...

teringin nak pakai sis..hehee


#slmt mlm^^

sisdee said...

salam...

i suka sangat nude kaler...and this one also so cute!!!

n i rasa mcm ssuai ngan u just u blend pki brush tuk dia rata..matte mmg okay cuma klu nak nampk lagi sexy biar yg mcm nie :)

O'gosh said...

pernah jugak pakai nude colour...hubby x suka sbb nampak pucat sgt...jeles tgk org lain pakai sume lawa..huhu

~Fara~ said...

cantik.. sesuai ngan kamu.. =)

ArELeEz said...

xpenah pakai revlon lg. still setia kat silkygal. tu pun kdg2 ingt, kdg2 lupa pakai. he3..

Nur Aischa said...

beautiful ! mmg natural ;)

ct rahani said...

cantik.. dh lama x pakai lipstik.. guna lip balm jer..

KhaiRin - anies said...

cantik
natural..
tp sy prefer maybelline

Kamariah Awang said...

Muda belia lagi...pakai apapun cantik. Jaga penampilan yer.. Tk join matahati ma...

Ungu Violet said...

sweet jer..:)

puteri nur aqiliah said...

nice colour. nmpk natural:)

hidayah said...

natural look. i like!

sUe UnniE;) said...

as a mnusia yg buta mekap, bile tgk gmbr baru tau ape jenis kaler nude lipstick tu..hehe..

saye suka kaler tu. nmpak natural. yep btol. bile less kaler dkt bibir, fokus utama jatuh ke mata. wink. wink.


sgt nice. ;)

hzyr; said...

HIGH 5! BTW,YRE GORGEOUS:)

hzyr; said...

HIGH 5! FOR EDITTING!
BTW,YRE GORGEOUS:)

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

dah follow sini . jom sana , ngeh2

MaryaYusof said...

Pandainye make up... cantik pulak tu... kena belajar dr youlah dik ;)

Wawa Tasliman said...

pada wawa revlon agak kering.. sekarang wawa suka ZA lagi moist and absolutely MAC..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...