Jan 27, 2012

Our Gila Reunion

Puchong Intan. 22nd January 2012. Chinese New Year Eve



"A friend who is far away is sometimes much nearer than one who is at hand. Is not the mountain far more awe-inspiring and more clearly visible to one passing through the valley than to those who inhabit the mountain? "
Khalil Gibran




Chinese New Year Eve kami berBBQ lagi sekali di dalam rumah.Kaum Cina makan besar,kami pon makan besar jugak beramai-ramai .Kebetulan abang dan kakak angkat kitorang dari Singapore datang ke rumah.So apa lagi,saya dan Mr Kudud panggil semua kawan-kawan datang makan kat rumah.Sepatutnya plan asal nak BBQ kat tepi sungai.Tapi apa nak buat,last minit cancel.



Walaupon tak meriah macam kat kampung (huk huk...sedih tak balik kampung kali ni) tapi dengan kawan-kawan kitorang yang gila macam ni, memang tak terasa sangat la kan.Tengok je la gambar-gambar ni semua.Semua cacat gila perangai.Rumah macam nak runtuh sebab bising dengan gelak ketawa.Yang melompat-lompat pon ada jugak...Memandangkan rumah saya ni apartment, tak dapek la nak ala-ala BBQ tepi sungai bagai.Grill kat balkoni je.Kitorang grill ikan siakap, lamb, ayam,udang dan sosej.Saya pulak masak nasi ayam..tu pon masak secara express..hehe


Mr Kudud & Kekasih gelap


Haa..part ni paling ditunggu-tunggu..hehe.


Ada macam-macam makanan malam tu.Kawan saya Eza dan Zalli datang ke rumah bawak makanan banyak gila.Habis makan, minum teh tarik pulak sambil borak-borak.Yang tua-tua lepak kat ruang tamu.Yang muda belia lepak kat meja makan sambil story-story cerita hantu.Sengal je..Saya pulak tak putus-putus gelak sebab diorang ni memang kepala cacat.Ada je idea nak melawak.



Semenjak pindah ke rumah ni 2 tahun lepas, tak putus-putus orang singgah di rumah saya.Kadang-kadang tiap-tiap hari pon ada.Tak kira masa.Rasa syukur sangat.Walaupon rumah saya ni..sorry to say..agak buruk dan bersepah,tapi ada je orang datang.Seronok sebab rumah selalu meriah.Sampai kekadang tu Mr Kudud kata malu pon ada sebab rumah kami buruk dan tak berapa proper..hehe


Apa pon thank you abang Haris dan Kak Ida sebab sudi datang ke rumah saya yang buruk ni.Susah payah datang dari Singapore.Terharu sebenarnya :) Untuk kawan-kawan lain,next time kita buat lagi happening !!




From Puchong With Love,
LIZA RAZAK






19 comments:

cik chinta said...

sme pon spoting, comel nye.

ascil.punye.lah said...

wahhh ayam tu tak menahan tengok tuuu.

Cik Kiah said...

wah..besnyer buley jamu guest datang umah.. tak saba nak buat camtu...heee

Hayati Tapsir said...

seronoknye !

.: iEyLa :. said...

haisshh...frust jap tgk entry nih..
mane pic sis??hihi

ana liyana said...

x buruk mane pon rumah tu.. elok je. janji ade rumah dari merempat tepi jalan. yg penting stand lamp tu. ana suke... byknye stand lamp akak..

♥MAMASYAZA♥ said...

cumel dah le tu umah liza. ikan bakar tu nampak sedap sgt

Liza Razak said...

@cik chinta : sporting dan gila !!

Liza Razak said...

@ascil.punye.lah : saya pon tak menahan jugak..hehe

Liza Razak said...

@hayati tapsir : hehehe :)

Liza Razak said...

@ieyla : npe frust?? saya tak de psl jd tukang amik gambo..hehe

Liza Razak said...

@cik kiah : kalau awak dah kawin nnt, mesti ramai orang datang rumah awak :)

Liza Razak said...

@ana liyana : a ah..dulu rajin sgt shopping stand lamp.skrg dah malas :)

Liza Razak said...

@mamasyaza : thank u sis.ikan bakar tuh sampai x larat nak makan..byk sgt makanan..hehe

nadiaazira said...

ayam tu menggiurkan...waaa, nak jugak!!!

KhaiRin - anies said...

perrghhh mcm2 gaya

Liza Razak said...

@nadiaazira : alamak..dah habis laa..hehe

Liza Razak said...

@khairin-anies : diorang ni memang gile bergambar :)

MakNgah said...

wah siap anas dan azfar datang...diorang mmg gila2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...