Jan 20, 2012

Learn The Art Of Still Life

Puchong Intan. 19th January 2012


 " A mad, keen photographer needs to get out into the world and work and make mistakes. "
Sam Abell



Alhamdulillah...berjaya jugak menambah aksesori untuk kamera saya.Semalam saya berjaya membeli flash Nissin Di622 Mark II untuk Canon 60D saya.Speedlite brand Canon original tak mampu la, mahal sangat.Ini pon saya beli selepas kawan saya recommend cakap flash ni agak praktikal dan harga mampu milik.Selain tu saya beli lens hood untuk lens EF-S 18-200mm.Agak bagus untuk mengelakkan flare dalam gambar.Setakat amateur ni, beli je dulu yang biasa-biasa.Kasi pandai dulu...

Teringin nak belajar kat mana-mana kursus fotografi.Belajar sendiri pon boleh tapi lebih baik belajar asas dari yang pakar dulu kan? Ada sesiapa yang tau mana-mana kelas fotografi yang affordable are Klang Valley? Kalau tau, inform saya ya.Sampai sekarang saya tak pandai-pandai lagi biasakan dri dengan ISO, Aperture dan Shutter Speed. tapi tak pe la..saya tak kisah nak belajar.Sekarang ni belajar dengan blog photographer dan majalah fotografi je.Itu pon banyak jugak yang saya belajar..hehe


From Puchong With Love,
LIZA RAZAK




30 comments:

O'gosh said...

share la belajar kat mana...saya pun nak belajar jugak...

Alin Marlini said...

Kak Alin minat ketip2 gambar ni liza..tapi stil kumpul dana untuk ke arah tu..hehehe

ascil.punye.lah said...

wowww.yang sekarang ni pun dah ada bakat apa nak jadi photog.teruskan usahaaaa!=)

*eh tersemangat pulak.

narumi sakura said...

WAAAAA seronoknye >_<...Naru dah lame ngidam nak ade camera tu satu T^T..tnggu keje la nak balun kumpul duit beli gak hahaha

ainnoraini said...

tiba2 teringat camera canon sebijik mcm tu..telah hilang diambil org..banyak sedih ooo....

KaK LimAh Si SupiR said...

minat liza same dgn minat abg kaklimah..stp mase dgn kamera dye j :P

..::..aRe-Na..::.. said...

waa..seronoknya klu dh jadi milik sdirikn..

Ain Atika Zailani said...

huaaaaa naiiceee!!!

~SaL IjOu~ said...

penah g bengkel ngn deorang ni :
http://candidsyndicate.fotopages.com/
sempoi~ =)

cha zainol said...

gud luck yaaaa :)

mizmarmalade said...

bestnyee.. teringin nak jadik photographer tp sye takde skill tu.. heee! @_@

Ann Ishak said...

biasanya photographer yang dah ada nama dan pro tu ada buat...cuba check CST, mana tau ada pulak

Uncle Lee said...

Hello Liza, that's a beautiful camera, a very good one too. Can see you know your cameras with the accessories you have.

Most people take pictures, while others create pictures, and to see or capture scenes, subjects while others may miss.
You have fun, and keep a song in your heart....
Best regards.
Lee.

syakey said...

makin hensemm ler dslr akak ni :P

Etong said...

yeay, semoga gambar2 makin mantap! :)

Liza Razak said...

@o'gosh : kalau ade, nanti saya share :)

Liza Razak said...

@alin marlini : x pe..kalau ada azam..mesti dapat punye :)

Liza Razak said...

@ascil.punye.lah : thank you :)

Liza Razak said...

@narumi sakura : nanti dah kerja..boleh kumpul duit :)

Liza Razak said...

@ainnoraini : alamak..ye ke?kalau saya mesti meraung punye

Liza Razak said...

@kak limah si supir : sama lah :)

Liza Razak said...

@are-na : ..hehe..tp kalau dah dpt kena byk belajar pulak :)

Liza Razak said...

@ain atika zailani : tengkiuu :)

Liza Razak said...

@sal ijou : info yang bagus ni..thank you :)

Liza Razak said...

@cha zainol : tengkiuu dear :)

Liza Razak said...

@mizmarmalade : skill boleh diasah tau.saya pon bukannyer pandai sgt..hehe

Liza Razak said...

@ann ishak : thanks for sharing :)

Liza Razak said...

@uncle lee : thank you :)

Liza Razak said...

@shakey : thank you..awak pon ape kurangnye :)

Liza Razak said...

@etong : thank you :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...