Sep 20, 2011

Chombee.Iphone.Bruno Mars

Puchong Intan.17th September 2011

Don't give in to your fears. If you do, you won't be able to talk to your heart
- Paolo Coelho


Chombee...Chombee....Sudah gila Iphone.Tiap-tiap hari kena mainkan lagu Bruno Mars- Marry You kat dia.Tak cukup dengan itu, saya kena hafal pulak lagi.Macam ni laa burung zaman sekarang.Hi tech sangat

Kalau dah dimainkan lagu Marry You tu..nanti dia akan nyanyi dan angguk-anggukkan kepala dia.Ala-ala head banging gitu. Dah habis lagu,nanti dia bising suruh repeat balik. Kadang-kadang saya kena nyanyi sekali.Memang kelakar...kadang-kadang rasa nak terguling-guling gelakkan dia.

Sekarang dia sudah pandai ajuk cakap orang.Aritu die sergah saya.Sama macam saya selalu buat.Bahaya jugak tu.Kena tunjuk contoh teladan yang baik kat dia.Macam kanak-kanak laa pulak kan

Petang nanti saya kena mainkan lagu kat Chombee.Kadang-kadang kalau tak nak kasi die buas lari-lari dalam rumah,senang je,On kan lagu, setel.Mesti dia diam :) Senang kan??

Begitu laa dia cerita burung Budgie saya yang sangat sengal

From Puchong With Love..






60 comments:

rara pinkmafia said...

alolololo chooomels nya liza.hehehe mcm jaga budak lak kan.

meaw said...

serius comel gila chombiee!! nakal pon ada jugak,macam anak-anak kecil,hehe...

.: iEyLa :. said...

alolo...suweett je burung ngn tuan die..hikhik..
lagu nak marry u je..hihi..

aTy _faRed~ said...

cerdiknyer..!!!!! [tetibe terase nak bela burung macam chombie pulak]..;)

Pocket said...

comel nyaaa!!
sila taruk vdo nanti bebila,
masa tengah dok head banging tu,
(Taruk juga suara kamu okeh ^^)

rATu kEBaYA said...

comeinya.. siap nak dengar lagu bruno mars..

Liza Razak said...

@rara pinkmafia : tu laa...mcm kanak-kanak ribena.mengada sgt budak ni

Liza Razak said...

@meaw : a ah..betul tuh

Liza Razak said...

@ieyla : bejet international ler tuh kan :)

Liza Razak said...

@aty_fared : mmg best tapi nakal

Liza Razak said...

@pocket : Insya Allah..nnt saya letak video chombee ok

Cik Kiah said...

eh, dia fahamkan... setiap kali nyanyi lagu tu, mesti dia mai kan.. wah, bes!

kjaharun said...

burung ohh burung...
burung ni comel kan..

Sung Je Kyo said...

wahhh..klakar...hehe..ada plak minat lgu 2... chumel2...

Leya said...

ehehehee cute la :D

Sufia Mahzan said...

Chomelnye Chombee..

Nmpknye kne belikan Ipod pulak lah utk dia..hehe. Tak kacau Iphone..

mamaNoriz said...

wow...terornye burung tu!

pasni dia lagi fluent englsih dr kite...heheheh

Liza Razak said...

@cik kiah : hahaha..kelakar betul budak warna hijau ni

Liza Razak said...

@kjaharun : comel dan nakal..hehe

Liza Razak said...

@sung je kyo : bejet international die ni

Liza Razak said...

@leya : tengkiu :)

Liza Razak said...

@sufia mahzan : drpd belikan kat dia..baik saya yg pakai..hehe

Liza Razak said...

@mamanoriz : jgn laa mcm tuh..nnt malu laa sy

Liza Razak said...

@ratu kebaya : nk dengar lagu org putih je..hehe

Nikisa Izas said...

haha..so cute..mmg techno btul burung zaman skrg..hihi:)

Fiq Ras said...

advance giler chombee ni. nak lagu marry you pulak tuh! hehe comel giler!

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

waaa...
demand nak lagu bruno mars...
heeee...

Rtp Farra Arisha said...

the genius chombee ;) agak2nya, if i down to ur place, chombee ajuk jugak ke apa yg arisha cakap?? hehe..
maybe!!?

Memori Kekasih said...

wow...sangat pandai lah chombee...nak jugak lah...:)

ana apez said...

rasa exited plak nak bela burung dari kucing / arnab.
susah tak bela budgie ni?

NA said...

Wah Liza bela burung kakak tua eh? Hehe comel suka dengar lagu.

-wina1979-

cik chinta said...

ye r, rindu btul kat khabar chombee..ritukan da tguk tau burung ni masa balik jb. tp tatau la bile balik sabah ni nak carik katne

Finaz Jaafar said...

sangat unik burung ini..comel jeh

cik aletheea : said...

wah...
burung pun dah demand iphone..
tak agak2.. pastu layan bruno mars pulak tu..~adeh~

♥MAMASYAZA♥ said...

en. abah dulu ada bela gak burung ni, tapi tak la secerdik si hijau tu..hehehehe

Liza Razak said...

@nikisa izas : tu laa..urban betul

Liza Razak said...

@fiq ras : mengade kan? hehehe

Liza Razak said...

@meniti senja : tu laa..lagu melayu x mau dengar

Liza Razak said...

@rtp farra arisha : a ah kot...die kdg2 ikut mood..hehe

Liza Razak said...

@memori kekasih : nanti try laa bela seekor..hehe

Liza Razak said...

@ana apez : kecik2 je susah nk bela.kalau dah besar senang je..hehe

Liza Razak said...

@NA : a ah...comel dan nakal..hehe

Liza Razak said...

@cik chinta : kat kedai burung biasa pon ada rasanya

Liza Razak said...

@finaz jaafar : comel dan sengal..hehe

norinaomar said...

bijaknya dia!macam best je bela burung spesis ni daripada bela kucing,tapi tak boleh nak peluk n tido sama hehehehe

MulutPayau said...

alahai chombee...comelnya...!!!!!Seronokkan melihat gelagat burung mcm ni..boleh jugak hilangkan tensen...

Lee-Yan-Naa said...

haha~seronok dengar cite Liza pasal pet Liza..best2,makin teruja rasa nak bela binatang :D

Ct Aja said...

wah comelnye... mesti tak sunyikan ade die...

chae ra said...

best nye ade burung camtu..nak bela sekor jugak lah pasni...

Liza Razak said...

@norinaomar : tp burung mcm chombee ni suka membebel..seronok jugak layan..tu laa cuma x leh peluk2 je

Nora Shahaira said...

burung itu kah combinyer...alor..alor...hi tech betul tu

Nia Ridzwan said...

eh comelnya chombee. macam tuan dia :P

Mama Gee said...

cepat belajar burung ni..bijak3...

Liza Razak said...

@mulutpayau : a ah..boleh hilangkan sunyi jugak

Liza Razak said...

@lee-yan-naa : bela laa satu..best tau

Liza Razak said...

@ct aja : a ah..x sunyi pon :)

Liza Razak said...

@chae ra : awak boleh beli kat kedai burung..dah byk tpt jual burung spesis ni

Liza Razak said...

@nora shahaira : mmg hi tech..ingat kot manusia je

Liza Razak said...

@nia ridzwan : uikkk..tengkiuu :)

Liza Razak said...

@mama gee : hehe..tp nakal gile kak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...