Sep 13, 2011

Raya Open House By Ezany Nizariff

# Open House Ezany Nizariff.Seri Kembangan.10th September 2011

  "When you know the language of love, it's easy to understand that someone in the world awaits you"( Paolo Coelho )


Sabtu lepas saya dan Mr Kudud dijemput menghadiri open house yang dianjurkan oleh sepupu Mr Kudud, Ezany.Rezeki jangan ditolak kan...lagipon inilah peluang nak berjumpa saudara-mara.Sebenarnya ini kali kedua saya jumpa abg Ezany & isteri,Kak Liz semenjak kahwin.Kali pertama masa beraya di Perlis, 2 minggu lepas.


Kitorang pon sampai agak lewat, almost pukul 10 malam.Ramai orang dah balik.Tinggal saudara mara terdekat je.Tapi makanan masih lagi banyak.Phewww....kalau dah habis memang rugi sebab kitorang tak makan malam lagi masa tuh..hehe.Memang sangat lapar.

Menu hari tuh ada banyak.Sate,Soto,Laksa (Kak Liz masak), Bihun sup,Chicken wings dan banyak lagi.So sebagai orang yang lambat sampai macam kitorang ni,memang sangat beruntung pasal makanan banyak lagi.Orang pulak dah tak ramai.Senang sikit nak makan banyak.Tak de laa malu sangat kan..hehe


Bila dah second time jumpa Abg Ezany & Kak Liz ni,memang dah ngam..sangat friendly dan baik diorang ni.Kerja berborak dan bergelak ketawa je kitorang ni.Nak pulak ada aunty kitorang yang kelakar dan riuh orangnya.Best sangat time tuh.Sambil berborak sambil menambah makanan..hehe


Sesi photoshoot.Mase ni hari nak hujan.So angin memang kuat gile.Sempat lagi nak bergambar.Actually open house ni diadakan tepi swimming pool apartment kediaman abg Ezany & Kak Liz.Bila dah hujan tuh terus lari kat coffeehouse berdekatan.


(Kiri ) Kakak Ipar saya yang comel....comel & cantik kan? Saya panggil Kak Nurul.Kecik je orangnya.Bukan macam saya yang giant ni...hehe.Inilah mama Iman dan Insyirah (Entry : The Siblings ).(Kanan) adalah sepupu kami jugak, Ida, adik Abg Ezany


One of my favourite aunties..Ini sebenarnya Auntie Mr Kudud.Saya tumpang kasih sayang je..hehe.Sebelum kahwin lagi saya selalu datang rumah Cik Kin ni.Pernah tido sama-sama lagi.Beliau ni sangat best dan sporting.Semua benda boleh share dengan Cik Kin.

Malam tuh...habis je open house,sambung pulak berborak kat rumah diorang.Punya laa sakan berborak sambil minum kopi,sampai tak sedar jam dah hampir pukul 4 pagi.Tu pon ada hati nak sambung berborak lagi.Kak Liz siap ajak lepak lagi kalau kitorang ada free time.Boleh main masak-masak katanya :)

 Thank you for inviting us...lepas ni kite lepak lagi ramai-ramai.Kita buat potluck..ok??  :)



From Puchong With Love...


44 comments:

.: iEyLa :. said...

wahh...open house sakan ek sis...
bile da berborak tu xingat nak tgk jam..hihi

Shu Shinju said...

bestnye....ezany tu artis kan...dapat duit raya tak?,hihi...

Umie Artoqiemie said...

banyak borak atau banyak tambah makan? ahhaha

Sung Je Kyo said...

wahhhh...spupu seleb rpenye. heheh...mtk sign... nway, bj cntkk... make u look gorgeous... =p

h4ni3 said...

yg mana satu wife ezany?

ekabukanmakcikkau. said...

kakak ipar kau cantiik , kau lagi cantik meheheh

Bitt (double IS) said...

wahh bestnya...semua cantek2 ;)

Aida Azryn said...

lama tak jumpa kak nurul.. huhu

Cik Kiah said...

kem slam kat abg ezany eh.. huuuu
neway, baju kamu mabeles babe!

Miss Moots said...

oh fashionista's blog!!! selamat hari raya btw.... ;)

www.missmoots.blogspot.com

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

makan makan makan... best...

Alin Marlini said...

bestnye..Kak Alin minatngan Ezany tu..kim salam ek..

Naper gambar tepi kolan tu liza duduk...hehehehe

Rtp Farra Arisha said...

attending raya open house is a great one ;)
kirim salam dengan bro ezany juga!!

putput said...

the best r! eh..ezany pelakon tu ek? hahahahaXD

Liza Razak said...

@ieyla : tu laa...mmg sakan sgt..terlupa tgk jam langsung

Liza Razak said...

@shu shinju : a ah..x dpt duit raya.tapi dpt mkn sedap !!

Liza Razak said...

@umie artoqiemie : 2-2 sekali !!

Liza Razak said...

@sung je kyo : tengkiu so much !!

Liza Razak said...

@h4ni3 : yang pakai tudung warna kuning :)

Liza Razak said...

@ekabukanmakcikkau : hahaha..tengkiuu

Mama Gee said...

cantik wife ezany tu....

Liza Razak said...

@bitt (double IS) : hehe..thank you :)

Liza Razak said...

@aida azryn : raya aritu tak jumpa ek??

Liza Razak said...

@cik kiah : nanti saya sampaikan salam awak ye..hehe

Liza Razak said...

@miss moots : selamat hari raya !!

Liza Razak said...

@meniti senja : haa...lepas tuh gemuk..gemuk..gemuk

Liza Razak said...

@alin marlini : Insya Allah nanti saya sampaikan salam sis ya.kenapa duduk?? sebab nanti bila saya berdiri nampak mcm giant

Liza Razak said...

@rtp farra arisha : yupps...!!

Liza Razak said...

@putput : a ah..hehe

siti kektus said...

eh, ezany pelakon tu lah. hihihi ;p

Fiq Ras said...

amboiiiiiiiiiii !!! bila nak jemput dtg rumah ni??? hee :)
nak datang beraya :)

einz miszmessy said...

lor....ada pertalian nan ezany patut la einz masa 1st tyme tgk mr. kudud kak liza ase cm muka mr. kudud tu cm familiar jep....huhu ^_^

bahiyah.nur said...

meriah jugak walaupun datang lambat...bestnya..big famili....hehe
semua cantik2..
have a nice day taw sis :)

Etong said...

ee ada ezany lah! :)

Etong said...

ee ada ezany lah! :)

MiYOKO SuKi said...

waaaa..mr kudud sepupu ezany ek..patutla ensem cam ezani gakkk...

yg mana satu kak liz ek...

*bestnye ada sedara jd artis..bole tumpang glamer gituuu

Liza Razak said...

@siti kektus : a ah..hehe

Liza Razak said...

@fiq ras : anytime pon boleh dtg umah dear :)

Liza Razak said...

@mama gee : memang cantik !!

Liza Razak said...

@einz miszmessy : ye ke ade rupa? mcm tak je..hehe

Liza Razak said...

@bahiyah.nur : tengkiuu :)

Liza Razak said...

@etong : a ah :)

Liza Razak said...

@miyoko suki : kak liz tuh yang pakai tudung warna kuning :)

dhiera said...

best ye~
borak sakan sampai tak ingat jam. besok ye mesti tidur aje kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...