Sep 30, 2011

Sedang Ingin Bercinta

Garden Lifestyle Store & Cafe.Just Me and Mr Kudud

When we meet someone and fall in love, we have a sense that the whole universe is on our side. And yet if something goes wrong, there is nothing left! How is it possible for the beauty that was there only minutes before to vanish so quickly? Life moves very fast. It rushes from heaven to hell in a matter of seconds.
- Paolo Coelho

TRUE STORY

Bila bergaduh sikit macam ni laa...

Sorang merajuk...dan sorang lagi memujuk..

Yang memujuk susah hati pasal duit gaji dia bakal kopak..

Sebab yang dipujuk nak makan tempat sedap-sedap..

Untungnya merajuk ni..merajuk sikit dapat makan sedap-sedap

Bila diajak makan fine dining ..eleh..buat-buat jual mahal pulak.

Tapi di hati cakap," Nak..nak..!!"



Bila dah sampai.....buat jual mahal lagi..

Buat-buat main handphone pulak !!

Bila si pemujuk ni snap camera...dan-dan posing


Yang merajuk ni pura-pura sebenarnya...

Bila makanan sampai...senyum meleret

Sebab perut yang lapar bakal diisi dengan makanan yang sodap

Mana taknya...tengah hari mogok tak mau makan

Merajuk katanya


Al kisah si pemujuk pulak...

Duit dah tentu kopak....

Itu pon belum tentu habis merajuknya..

Confirm kena pujuk pulak lagi

Oh malangnya nasibku bulan ini



Grille Baramundi With Sauteed Vege + Fish and Chips

Itulah dinner kami semalam..

Bila balik,dua-dua happy

Dan tak gaduh lagi...




Sekian cerita merapu saya....Terima Kasih.


From Puchong With Love....







57 comments:

Nikisa Izas said...

sweet sgt you berdua:)

aimi said...

terbaik lah :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sedap nye makanan...

Hidayah Rusli said...

hye akak cun :D hehe

Pocket said...

if ever the whole reincarnation or re-born belief was true (its not true! salah and we know it)

then i'd want to be reborn as a lady, hoping to be as lucky as you :D

nak gak baramudi!!!

Mak Izz said...

hihi.. lawak jer. nsb baik merajuk ada org pujuk, kalo x... nanges sorang2 jela. aritu akak ajak abg akak mkn kt sini. dia xnak katanya 'mahal'. padahal akak yg belanja. sabor jelah :(

nurkaloi said...

merajuk tu harus laa kan
heheheh

♥MAMASYAZA♥ said...

kena merajuk slalu le tu, dpt makan makanan sedap2

O'gosh said...

amboi2...best la orang tu pujuk makan sedap2...lagi sedap kalau belanja shopping skali..

rATu kEBaYA said...

sweetnya cara dia memujuk. yang penting dah berdamai.

meaw said...

makan kat garden best kot......air pon satu jug,kenyang gila,haha! tapi this place very interesting !

hakamah hamyadi said...

hehehe...comey dan sweet...sian mr kudud kopak-kopak

Sung Je Kyo said...

si merajuk yg untung... heheh...but sweet lar both off u... =)

akuiwana said...

wahh best la mrajuk mcm ni!kalau mcm tu tiap2 hari la mrajuk.hehe

unieMARKS :) said...

echewah. manisnya!

unieMARKS :) said...

echewah. manisnya!

h4ni3 said...

kena merajuk selalu la camni
hehehe

Liza Razak said...

@nikisa izas : tengkiu :)

Liza Razak said...

@aimi : :)

Liza Razak said...

@meniti senja : memang sedap dan mengenyangkan

Liza Razak said...

@hidayah rusli : hye !!

Liza Razak said...

@pocket : haha..x de laa lucky sgt pon.. :)

Liza Razak said...

@mak izz : mase saya pergi tuh menu dia x de laa mahal melampau sgt.still affordable dan tempat pon cantik & romantic

Nur Aischa said...

wahh sronoknya mrajuk jea terus dpt belanja makan. hahah sweet lah sis ;D

Liza Razak said...

@nurkaloi : betul tuh...wajib !!

Liza Razak said...

@mamasyaza : saya pon ingat nk buat selalu laa...tapi kesian kat mr kudud nnt kopak wallet dia :)

Liza Razak said...

@o'gosh : tu laa..kalau belanja shopping lagi best kan

Liza Razak said...

@ratu kebaya : kitorang gaduh selalu kejap je..hehe

Liza Razak said...

@meaw : romantik kan?? hehe

Liza Razak said...

@hakamah hamyadi : mmg kesian jugak..tapi sebulan sekali belanja makan sedap ape salahnye kan..hehe

aTy _faRed~ said...

beshnyer...!!! merajuk dapat makan besh2... ai kalau merajuk...kalau pujuk tak layan2..sudah die buat tak tau jer..huhu...sadis...

Liza Razak said...

@sung je kyo : betul tuh..orang yg merajuk yg untung :)

Liza Razak said...

@akuiwana : idea yg bagus..sok saya merajuk lagi..kih kih kih

Liza Razak said...

@h4ni3 : confirm kena merajuk selalu..hehe

Liza Razak said...

@nur aischa : sbb saya suka makan..hehe..mmg kena pujuk mkn

Liza Razak said...

@aty_fared : mr kudud ni ade mood jugak..kalau mood die nk melayan dia pujuk laa betul2.kalau tak dia x lyn jugak :)

bella hamzah said...

co cweet..seb baik dapat yang pujuk and pandai pujuk.. kalo ada yang xpandai pujuk nk nya nangis.. :)

.: iEyLa :. said...

alolo..sweet je..
majuk ari2 mau kopak nih..hehe

Rtp Farra Arisha said...

cinta, gaduh2 sebenarnya sayang! ohh romantiknya kalian ;) hehe.

Yui Light said...

Awwwww....food! hahahahahaha :b

KaK LimAh Si SupiR said...

untung laa ad org pujuk :P

Liza Razak said...

@bella hamzah : nasib baik..kalau tak dah banjir rumah ni..hehe

Liza Razak said...

@ieyla : jgnkan kopak..bankrup trus..hehe

Liza Razak said...

@rtp farra arisha : tengkiuu dear :)

Liza Razak said...

@yui light : yupp...i like food !! :)

Liza Razak said...

@kak limah si supir : tapi lama2 nnt,mesti dah x pujuk dah..hehe

Mak Izz said...

akak mmg suka tmpt ni sbb mmg 'cantik dan romantik'. teringin kan... dan tahu harga affordable (sbb tu ajak abg makan kt cni) tp apa boleh buat.. org dah taknak. mungkin pasni kena pujuk lebih sikit. sekali-sekala kan liza?

kjaharun said...

pasangan bahagie..

Run Away said...

sweettttttttttt..tau...hek...;d

Run Away said...

sweettttttttttt..tau...hek...;d

Liza Razak said...

@mak izz : betul tuh...kdg2 kena cuba tpt mkn yg lavish sket..br laa romantik..ngee :)

Liza Razak said...

@kjaharun : macam tak je..hehe

Liza Razak said...

@run away : tengkiu dear :)

cik aletheea : said...

ok.
next week merajuk lagik, dapat lagik makan best2 ..;p

einz miszmessy said...

BESHNYE....treat ur stomach 4 his mistake....huhu...cweet~

Eyra. said...

Olololooo comel betul! Kalau camni hari-hari pun nak merajuk :P

Mama Gee said...

sesi pujuk memeujuk lepas gaduh tu yg best...
lagi best bila ada sesi lanjutan plak lepas tu...hehee opsss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...