Aug 2, 2011

Bakau Gruv Kampung Resort : Nature Untouched





Selepas saya update entry saya yang sebelum ni..ada dua tiga orang bertanya kat mana Bakau Gruv ni.Menarik kan?? Sesiapa yang berminat nak stay kat sini boleh laa klik kat link bawah ni untuk detail :


ataupun boleh klik terus ke official website


Tempat ni memang menarik..bukan orang Malaysia je yang berkunjung tau, orang luar negara pon ramai jugak.Kalau sesiapa yang suka suasana kampung di tepi laut,sambil-sambil tuh boleh merasa suasana paya bakau,memang sesuai sangat stay kat sini.Makan kat cafe dia pon sangat murah,ada lauk-pauk kampung style,asam pedas,western pon ada jugak.Tak payah risau takut terover budget sebab 1 malam kat sini dalam lingkungan RM 50 - RM 70 je.Hotel murah pon tak dapat tau harga macam ni.



First time saya datang sini beberapa bulan lepas,terus jatuh cinta kat Bakau Gruv ni.Susah nak dapat tempat macam ni.Murah pulak tuh.Saya tak minat sangat stay kat hotel mahal-mahal.Saya lebih stay kat tempat-tempat macam ni.Boleh dapat banyak experience.




Macam-macam aktiviti boleh dilakukan kat Bakau Gruv ni.Kalau tak percaya mari layan video ni..
 


Ini pelan lokasi ke Bakau Gruv.Kalau tak berapa clear boleh google map je.

Kalau nak rasa suasana kampung tepi laut yang affordable boleh laa berkunjung kat sini.Staff kat sini pon sangat friendly.Boleh relaxkan badan sambil menghirup udara yang segar.Saya suka mandi kat sini sebab air dia sejuk.Best!! Kat Puchong tuh,memang tak merasa laa mandi air sejuk.hehe.

p/s : Bile time nak balik rumah..rasa macam tak nak balik!!Thank You Mr Kudud sebab bawak saya lagi ke sini.Best sangat dapat celebrate wedding anniversary kat Bakau Gruv..hehe

( Gambar dari FACEBOOK : BAKAU GRUV )

From Puchong With Love...







15 comments:

norinaomar said...

wahhh..macam best aje kakak liza!

boleh la masuk dalam waiting list nih

♥MAMASYAZA♥ said...

memang nampak cantik,suasana kampung, penah sampai kat sg pelek pastu pegi bagan lalang aje. lepas ni kena ajak angah kesana la pulak

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sgt best...

Rtp Farra Arisha said...

ha'aah view nya pun bagus. teringin juga nak pergi!!! hehe.

meyaa meyoo said...

perghhh..
memang cantik r..
hehehe..

wahhh happy first anniversary (:

MiYOKO SuKi said...

waaaa....mmg nmpk bestlaa....ala2 kampung gituuu...

walaupun saya dok kampung, tp, kg sy takde sungai :(

aTy _faRed~ said...

mekaseh dear..:) menarik.. rase nak gi jugak nanti..insyaallah..:)

Liza Razak said...

@norina omar : memang kena masuk dlm list holiday..best!!

Liza Razak said...

@mamasyaza : memang wajib pegi kak..memang relax dan view cantik.seafood pon senang dpt

Liza Razak said...

@meniti senja : betul tuh..sangat besh!!

Liza Razak said...

@ rtp farra arisha : nanti balik malaysia, boleh cuba pergi..best sgt!!

Liza Razak said...

@meyaa meyoo : tpt sgt menarik & affordable..thanks for the wish anyway ;)

Liza Razak said...

@miyoko suki : x de sungai pon still best kan? tak kan sama kalau duduk kat bandar, kan?

Liza Razak said...

@aty_fared : ur welcome !! nanti kalau ada time try laa pergi..best tau

mOon jOhari said...

...byk nye ikan....udang pn ada...bestnya....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...