Aug 4, 2011

Cooter, Kisah Kucing Terbiar


[ Photo From Pypylamb's Instagram ]

Saya lupa nak bagitau korang yang saya dah ada pet baru.Kali ni memang tak plan nak bela pon sebab kucing ni datang sendiri depan rumah mintak makanan.Kesian tengok dia masa mula-mula datang.Kurus macam tak makan beberapa hari.

Mula-mula memang plan nak lepaskan balik lepas kasi makanan.Tapi tengok anak kucing ni macam bertuan je sebab kat leher dia ada loceng.Kitorang terus buat notice tampal kat lif kot-kot tuan anak kucing ni cari.Tapi tak de sapa pon tuntut kucing ni.

Saya dan Mr Kudud memang pernah teringin nak bela kucing tapi memandangkan kitorang dah ade iguana dan burung,terpaksalah kitorang lupakan je niat murni di hati tuh.Mula-mula macam nak lepaskan je kucing ni tapi tak sampai hati nak biar kucing ni cari makanan sendiri sebab dia kecik sangat lagi.

Last-last kitorang bela laa buat macam anak sendiri..Nak tau kitorang kasi nama apa? hehe.Kitorang kasi nama Cooter..gabungan dari perkataan 'Kucing Terbiar'- Coo : Ku , Ter : Ter..hehe.Belasah je laa nama ape pon janji tak panggil die oi..oi kan?

So far bela 3 anak-anak kecik ni memang best.Susah jugak mula-mula sebab kena kasi gilir-gilir keluarkan diorang lepak kat hall rumah.Selalunya ada 2 shift..pagi : turn Chombee & Chicken , Malam : turn Cooter.Terpaksa buat shift,kalau tak Chombee tuh tinggal bulu je nanti..hehe..

Ok laa saya tak larat nak taip guna phone ni panjang-panjang.Peduli ape broadband tak de..janji boleh update blog jugak!! hehe.Bile semua dah setel, saya akan balas balik kunjungan korang dan komen sekali..

From Puchong With Love,
Liza Razak

16 comments:

LaLaLovy said...

i sangat suka tengok kucing. tp pho0bia kena gigitttt!

Rtp Farra Arisha said...

is that a cat? OMG, i'm so afraid to approach the cat and in my life, i never hold any cat. wuhuhuuhu. -,-
how coward i'm ;)

Liza Razak said...

@lalalovy : saya pon pernah kena gigit dulu.nasib baik tak fobia.agaknya saya suka sgt kt kucing kot..hehe

Liza Razak said...

@ rtp farra arisha : u better try it then...hehe.its a cool way to run towards your fear!!

Salhah Suhot said...

comelnyer cooter!!!

miszatie said...

hey dah follow anda tau..:)

Lee-Yan-Naa said...

comell...kalo bela dari kecik lagi best kan..kucing pon akan manje terlebih ngan kite..eh ke kite yang terlebih manje ngan kucnig ek,ekekekeke

kocix! said...

hahha comel nye cooter..name pon cute.
ade pulak turn dowg kuar bermain ek,.

kocix pon nak sgt bela kucin.tp mama x bg..huwaaa

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

harap cepat kembali dapat bb...
:)

Liza Razak said...

@salhah : comel tp nakal gile.x padan dgn kecik!

Liza Razak said...

@miszatie : tengkiuu follow saya ! :)

Liza Razak said...

@lee-yan-naa : betul tuh..kdg2 kite yg terlebih manja dgn kucing..hehe

Liza Razak said...

@kocix! : ye ke? x pe..nnt kalau dh ade rumah sendiri nnt, boleh laa bela kucing

Liza Razak said...

@meniti senja : tu laa..dh terseksa dah ni..hehe

ryhan ann said...

hi liza...makasih ye sb follow my blog..jadi bertambah lagi kenalan sya..hehhehe...suka btul ngan kucing nih...sya pun ada bela sekor, dr dia bby smpai skang dh umur 3 thn dia..manja jgn ckp la..kalah anak sya si una tu..heehehe...

UniMeOw said...

tahniah kerana menjadikan diri anda seorang pembela kucing!!! :D

(ayat xleh skema lagi ke uni..haha)

cayang meow2...cayang cooter!!!:*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...