Aug 26, 2011

Road Trip Raya '11: Preparation & Balik Raya With Cooter,Chicken & Chombee !!


Bila nak balik raya je..macam ni laa jadinya..tunggang langgang habis satu rumah.Barang saya, Mr Kudud, Chombee,Cooter dan Chicken.Tak ke pening kepala..

Tahun ni saya cuba mix & match kan baju seminimum mungkin supaya tak banyak baju berlebihan.Nanti sudahnya tak pakai.Itu pon dah lebih 6 kali susun baju dalam bag..hehe.Kasut pon jadi masalah..nama pon perempuan.Dalam nak saving space kat kereta,sempat lagi nak bawak 4 pasang.Nak pakai raya laa...jalan-jalan laa...pergi wedding laa...macam-macam betul alasan saya ni.

Ingat kan saya sorang je perangai macam tuh,Mr Kudud pon tak terkecuali.Dia punya barang lagi banyak dari saya.Jenuh nak sumbat semua baju-baju dia dalam bag.Itu belom kira barang-barang haiwan kesayangan...cage,makanan,mainan.Bayangkan kitorang kena mengangkut 3 cage masuk dalam kereta.Itu namanya zoo bergerak.Confirm laa bising bunyi kucing dan burung...hehe


Handbag bawak 2 je..satu untuk jalan-jalan dan satu lagi untuk pergi wedding..cukup kot??


Ini baru first round packing...belom final lagi ni...hehe

Sekarang ni saya dah habis packing baju dan lagi satu jam kitorang akan bergerak balik Perak.Sempat lagi nak update blog kan? Yeay...tak sabar nak balik raya & hopefully jalan tak jam..

Next week. blog saya akan bersiaran seperti biasa.Itu pon kalau wireless kat rumah saya ok...hehe.Saya akan update segmen Road Trip Raya '11 dengan cerita-cerita saya beraya di Perak, Perlis & Penang.Tak lupa juga cerita haiwan kesayangan saya Chombee, Cooter, dan Chicken beraya dengan kami berdua..hehe..

P/S : Saya akan update melalui twitter juga !!
http://twitter.com/PypyLamb

Esok saya akan update lagi ok??

From Puchong With Love..






24 comments:

Rtp Farra Arisha said...

syiookknya dia balik kampung!! nyanyi la lagu ho ho ho balik kampung, it will be great then!!

have a safe joruney. moga selamat pulang dan pergi :D

Pocket said...

wah banyak nya packing,
pocket nasib baik tak perlu mengembara jauh jauh,
siap sempat nak balik ke rumah bagi makan ikan lagi raya kedua :D

Salhah Suhot said...

selamat balik kampung..

Nikisa Izas said...

Cantiknya kasut raya..Kalau datang Penang singgahla umh Asyik kat Tmn Pauh Jaya..hihi..Selamat Hari Raya..Drive baik-baik..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

bestnye kalau ade suasana balik kg...

MiYOKO SuKi said...

bestnye blk kampung...

suka sgt2 bab2 nk blk kg nii...tp kannn...umah nenek depan umah je...dan, skang encik tunang dok seblh umh je...

so, takdela experience blk kg tuuu...bosannye....

hati2 di jln raya...have a safe journey ya dear...

meaw said...

pehhhhhhhhhhhhH!mesti macam orang nak pindah rumah,hehe...selamat hari raya ye kak liza :)

einz miszmessy said...

dasatnye packing~heheehe

kyOkoHayaShi! said...

have a safe jurney kak !! :D

selamat hari raye. nk dwit rye boleyy ?? :P

AIMAN said...

berhati2 di jalan raya.
:)

Juz Call Me Sharz said...

mesti byk citer kan..best2!!! =))

Liza Razak said...

@rtp farra arisha : tengkiu dear :)

Liza Razak said...

@pocket : ye ke? untung laa mcm tuh..boleh saving cost transport

Liza Razak said...

@salhah suhot : tengkiuu :)

Liza Razak said...

@nikisa izas : awak orang penang ya?? saya mayb balik penang raya kelima kot.anyway,Selamat hari raya !!

Liza Razak said...

@meniti senja : memang best !! :)

Liza Razak said...

@miyoko suki : laa...dekatnye.tapi apa2 pon raya still raya kan.kat mana pon kite berada :)

Liza Razak said...

@meaw : memang pon..serupa nak balik sethn.Selamat hari raya !!

Liza Razak said...

@einz miszmessy : terukkan kitorang ni..hehe

Liza Razak said...

@kyokohayashi : selamat hari raya!! kalau nak duit raya dtg beraya umah akak ok?? :)

Liza Razak said...

@aiman : Insya Allah :)

Liza Razak said...

@juz call me sharz : hehe...kalau ada masa saya akan update ok?

Etong said...

heheh wahhh bnyaknya barang..hahaha yalaa..pening juga fikir kalau bawa binatang peliharaan ni kan..mcm packing untuk anak hehe

Liza Razak said...

@etong : tu laa..mcm packing untuk anak..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...