Aug 11, 2011

PypyLamb Zoo : Rumah Baru Cooter


Semenjak Cooter masuk dalam family kami ni..sedikit sebanyak mengubah sikit kehidupan kami (Saya,Mr Kudud,Chicken & Chombee ). Mana taknya kena adjust timing diorang lepak kat dalam rumah.Kalau keluar sekali memang confirm Chombee dan Chicken ni kena kacau dengan Cooter.

Saya memang tak suka kurung budak-budak ni.Solutionnye..Cooter ni saya letak kat balkoni dan letakkan cage,makanan dan mainan dia sekali.So dia boleh bebas main kat balkoni.Cost nak beli equipment dan makanan dia ni memang cecah-cecah RM 50++.Tapi tak pe laa,dari dia merempat kat luar, kesian jugak.

So far Cooter dah boleh adjust life baru dia ni....Chombee dan Chicken lepak kat hall rumah shift pagi sampai petang,manakala Cooter pulak petang sampai tengah malam.Fair laa tuh kan...hehe

Ok laa.....malam nanti saya update lagi ok?

From Puchong With Love...







22 comments:

~izan~ said...

rajinnya awak ni dik...kagum akak!

puteri ain said...

dah ada penginapan bru . hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

update2...
line dah ade kan...
:0

Cik Kiah said...

wah...da besar da family dier..heee

wahida said...

hai dear..tengs following my blog...dtg sini nak follow balik..

eh, best la blog ni...

Aida Azryn said...

wow. nama chicken pun hade? :P

aTy _faRed~ said...

dear..cooter tu binatang jenis ape..??

Mak Izz said...

so sweet.... :)

mOon jOhari said...

...sOnOknya bertambah ahli keluarga....

sOri lama x jenguk liza....sibOk sket....

nursakinah said...

huhu!comel~sweet.
datang cini follow....^^

Liza Razak said...

@~izan~ : hehe..dah boring katanya..meriah jugak kalau ramai-ramai ni..hehe

Liza Razak said...

@puteri ain : tu laa..kalau tak sediakan..habis rumah tunggang langgang!!

Liza Razak said...

@meniti senja : harus tuh...hehe

Liza Razak said...

@cik kiah : ramai haiwan peliharaan je..manusia belom bertambah lagi :)

Liza Razak said...

@wahida : tengkiuu

Liza Razak said...

@aida azryn : a ah..ade jugak..tak de kena mngena pon dgn iguana kan..hehe

Liza Razak said...

@aty_fared : cooter tuh kucing sebenarnya..hehe

Liza Razak said...

@aty_fared : cooter tuh kucing sebenarnya..hehe

Liza Razak said...

@Mak Izz : tima kasehh :)

Liza Razak said...

@moon johari : memang seronok sebab kecoh 1 rumah..hehe

Liza Razak said...

@nursakinah : tengkiuuu :)

Sung Je Kyo said...

betul2...x ske nk kurung2 nie...tp kng lepas, msing2 nakal...ssh nk jg lak...hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...