Apr 26, 2011

Bakau Gruv Kampung Resort (Day 1)

Kitorang bertolak agak lewat...dalam pukul 6.30 petang gitu...Bajet macam boleh sampai within 1 hour...hehe.Tapi alih-alih sampai pukul 8.30 malam pasal tersesat..ahaha




Actually kami telah dijemput oleh Mr Jafnie @ nama glamournya Chipmunk untuk stay kat sana...huhu.Memang excited laa sebab kitorang pon dah lama tak cuti-cuti Malaysia..hehe.Mr Chipmunk ni siap bawak 1 family lagi..

Sampai je memang lapar gila laa.Kitorang makan kat 'Warung Kopi' kat Bakau Gruv.Saya order asam pedas ikan merah dan nasi putih.Mr Kudud pulak order lamb chop..murah giler jugak laa makanan kat situ.Tu laa dah biasa duduk KL,semua makanan mahal.Sekali-sekali jumpa makanan murah kat tempat lain mula la meroyan..haha




Hari tu memang tak de orang sangat pon kat Bakau Gruv.Hanya ada staf je.Gila sempoi diorang tuh.Best sebab makan beramai-ramai kat Warung Kopi sambil borak-borak




Malam tuh memang kitorang tido lewat gila pasal diorang sume ni pasang movie Hantu Kak Limah Balik Rumah  pulak kan.Tapi mata saya ni memang tak tahan mengantuk sangat.Last-last terbabas jugak kat atas meja makan tuh.Nasib baik tak de sapa amik gambar saya time tuh..hehe

Kepada sapa-sapa yang gila internet dan buku jangan risau.Kat sini ada kemudahan wifi dan mini library.Banyak gila buku dan majalah.Pilih je.Mesti tak boring !!



Kitorang stay kat dangau.Ingatkan macam dangau betul-betul tuh.Dangau ni memang terletak tepi paya bakau.Malam tuh memang tak nampak sangat hutan paya bakau yang ada tepi dangau.

Ini dia pemandangan dari tingkap dangau kami...





Memang macam suasana kampung kan ?? Nanti saya cite lagi untuk next entry lagi ok?



From Puchong With Love...






6 comments:

zOeY zAu YaH said...

cam kg yg best tu..sejuk n tenang.

Gieyana said...

bestnyer..npak ketenangan kt sini..:)

abadi romeo said...

kat mana tu..menarik tempatnya..bagi pelan sikit..

Liza Razak said...

@zoey zau yah : aah..memang best...tenang je.boleh release tension..hehe

Liza Razak said...

@gieyana : hehehe...memang best

Liza Razak said...

@abadi romeo : nnt saya kasi plan utk next entry nnt ok??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...