Apr 6, 2011

Custom Made Satin Shawl by Liza Razak

Sekarang ni trend satin semakin membuak-buak pulak...nak beli online malas pulak.Tambahan pulak saya ni jenis pakai shawl yang bidang besar macam selimut..haha




Cantik kan satin shawl ni...nak pulak Hana Tajima dan Yuna pulak yang pakai.Sah-sah jadi trend.


Solution saya mudah je...


Kalau dah susah sangat nak beli online.Buat je sendiri.Habis cerita.Boleh pilih colour ikut sesuka hati.Nak buat besar kain cadar pon boleh..hehe


So last Sunday saya pegi ke Kamdar.Saje tengok-tengok kain satin...murah-murah semuanya.Semeter ada dalam ringgit-ringgit je.Yang jadi masalahnya...material satin tuh.Kan ada macam-macam jenis.Pening jugak nak pilih takut nanti terpilih yang keras sangat pulak.Lembut sangat pon tak boleh jugak..

Last-last saya pilih Plain Dull Satin. Semeter dalam RM6.50. Ada lagi murah tapi berkilat sangat.Material pon tak keras atau lembut sangat.Sesuai sangat dengan saya.





Abaikan je burung penyibuk tuh.Dia memang suka enterframe kalau nampak camera.Saya pilih warna turqouise untuk set percubaan.Memandangkan saya ni spesis suka pakai shawl bidang besar macam selimut,saya pon dengan selamba ambil 2 meter..haha



Warna ni pon cantik jugak kan.Kalau nak beli online boleh beli kat 
Saya tengok cantik dan murah jugak...dalam RM35 je


Esok lusa saya nak hantar ke taylor untuk jahit tepi...Tak sabar nak tunggu hasilnya nanti...hehe.Nanti saya akan upload gambar saya pakai shawl ni secepat mungkin !!


From Puchong With Love....





18 comments:

tqahmisdar said...

menarik..menarik.. nanti boleh jual..hehe

Liza Razak said...

kasi tuan die test dulu..kalau ok..baru boleh dijual...haha

MiYOKO SuKi said...

wow weee.....

mmg trend skang kann...

rasa nk beli jugak...tp, tak taula sesuai ke tak ngan muka sy yg lebar niii....

btw, u pakai ape pun, sure cntik.. :)

Manja (let it be my sweet name) said...

wah cantik nanti Manja nak try la

Liza Razak said...

@miyoko suki : cuba laa dulu.beli yg murah pon x pe.Mana tau kalau sesuai kan

Liza Razak said...

@manja : buat sendiri pon boleh..saya baru nak cuba ni...hehe

Naddia said...

ok..da jeles! nk juge!

Liza Razak said...

@naddia : jom pakai same2 nak x?

InaAchik said...

x sabar nk tgk hasilnya!!!

Syafiqah Hashim said...

woww!!! bt lebih boleyh? huhuu..
nk jugakk!!!

athirah nabila said...

suke nyee !!
sy mmg carik sgt satin shawl ni
tp dekat kuantan susah sgt nak jumpe
haritu terfikir jugak nk beli kain satin
pergi kamdar jugak usha2 tgk
at last xtw material ape n brp ukuran nk beli
heee ~
xsbr nk tggu akk tunjuk cne =))
nt bleh ajaaaa

Liza Razak said...

@ina achik :tu laa...saya pon x sbr jugak ni.prob nyer sok br leh anta kat taylor..hehe

Liza Razak said...

@Syafiqah Hashim : Ini baru nak cuba ni.ntah jadi ke tidak...hehe.Kalau ade lebih boleh wat giveaway nanti

Liza Razak said...

@Athirah Nabila : kalau nak senang ikut ukuran favourite shawl awak.Anta kat taylor suruh diorang potong ikut ukuran fav shawl tuh.Saya nak ajar byk pon x leh jugak sbb satin shawl saya pon x siap lg.Kalau jd nnt,saya buat entry kat blog..ok? :)

Fiq Ras said...

jual lahhh!! confirm laku!!! i nak jadi first buyerr!! heheheh :)

nak tanye mcm mane nak pilih mtrial yg utk tdung? mcm tak tahu nak pilih laahhh :( tolonglaaa..

athirah nabila said...

okay2 xsaba . btw , td baru je beli jugak . sbb dah tau nak amik ukuran mcm mn . hee , thnx a lot yeah ! =)

Tak Pe Je ~ TPJ said...

Darl, 2 meters..? Biar betik..! ;) nicecolor.com ler..

Murni Pins Collection said...

salam.. nk tanya, beli dull satin kat mane? mcm susah jea nk carik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...